verkoopdocumentatie inschrijfformulier

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar! Inschrijven kan nu!

Nieuw wonen in Westend Roelofarendsveen. Wonen op een eiland?

Als u van de natuur houdt, moet u de naam Westend in de gaten houden. Dat is een nieuw en gouden woonproject in Roelofarendsveen. Aan de rand van dit dorp liggen, midden in de natuur, drie eilanden waar nu 236 zeer comfortabele woningen gebouwd gaan worden. Echte juweeltjes, midden tussen een rijkdom aan bomen, planten, velden en omgeven door heel veel water. Stellen, gezinnen en families die houden van landelijkheid, van rustieke rijkdom, van alle ruimte en luxe, die gaan hier groots genieten. Want naast de sprankelende omgeving, de pareltjes aan architectuur, schitterende flora en fauna, zijn de woningen vanzelfsprekend gasloos en groen tot in de meterkast door de nieuwste materialen en technieken.

Wonen in het pittoreske Roelofarendsveen betekent rustig wonen in een groene omgeving, maar dichtbij genoeg mogelijkheden tot activiteiten! De wijk Westend ligt dichtbij het centrum, maar ook bij watersportfaciliteiten aan het Braassemermeer. In Westend is het lekker wonen aan het water met een goede bereikbaarheid via de Braassemdreef en de A4.

Het nieuwbouwplan Westend wordt gerealiseerd op drie eilanden. Twee eilanden, Westereiland en Middeneiland, worden door Heembouw gerealiseerd en KBwonen neemt het Oostereiland voor haar rekening.

Op het Oostereiland realiseert KBwonen in twee fases 76 woningen in een groene en waterrijke omgeving. De eerste fase bestaat uit:

 • 4 twee-onder-één-kapwoningen (type Meerkoet)
 • 18 hoekwoningen (type Fuut)
 • 19 tussenwoningen (type Fuut)
 • 13 bovenwoningen (type Reiger)
 • 13 benedenwoningen (type Reiger).

Veel van deze woningen liggen met hun achtertuin aan het water of kijken uit op het water en/of de groene omgeving.

De architectuur combineert warm metselwerk met houtlook gevelbekleding en dieprode of antraciete pannen. De woningen worden gasloos gebouwd en voorzien van warmtepompen in combinatie met vloerverwarming en zonnepanelen. Duurzaam én comfortabel wonen kan op het Oostereiland van Westend!

Prognose start bouw: begin juli 2019. OpleveringsPROGNOSE: eind 2020.

MEERKOET, TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN, VERKOOPPRIJS € 549.000,- V.O.N. Nog één woning beschikbaar!
De twee-onder-een-kapwoningen liggen op de meest oostelijke hoeken en liggen direct aan het water. Alle woningen hebben een ruim kavel waarop ook een grote berging met oprit aanwezig is. Door de gunstige ligging aan het einde van woonstraatjes, is de omgeving zeer rustig te noemen.

FUUT, RIJWONINGEN, VERKOOPPRIJS VANAF € 365.000,- V.O.N. De woningen zijn verkocht.
Er worden 18 hoekwoningen en 19 tussenwoningen gerealiseerd. Deze woningen liggen grotendeels met de tuin aan het water of kijken uit op het water. Een aantal hoekwoningen hebben een extra grote berging met oprit.

REIGER, BENEDEN- EN BOVENWONINGEN, VERKOOPPRIJS VANAF € 200.000,- V.O.N. Nog enkele benedenwoningen beschikbaar!
Niet zoveel ruimte nodig, maar toch een tuintje? Of iets meer ruimte nodig, maar geen groene vingers? Speciaal voor ouderen en/of starters op de woningmarkt realiseren wij 13 benedenwoningen en 13 bovenwoningen. Deze woningen zijn sociale koopwoningen of goedkope koopwoningen. Dit betekent dat bij toewijzing (inloting) u uw verzamelinkomsten op basis van de Wet op de inkomstenbelasting 2001 of, wanneer er geen inkomstenbelasting wordt geheven, het belastbare loon volgens de Wet op de loonbelasting 1964 moet kunnen overleggen. Peildatum: het kalenderjaar voorafgaand waarop is ingeschreven op de woning. Dit bewijs kunt u opvragen bij de belastingdienst.

De benedenwoningen, bouwnummers 51 t/m 56 en 64 t/m 69
De benedenwoningen zijn gelijkvloers en hebben één slaapkamer. De slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning. Naast de slaapkamer ligt de badkamer voorzien van een betegelde douchehoek, wastafel en wandcloset. Aan de andere kant van de hal bevindt zich de woonkamer met keuken en de toegang naar de tuin. In de tuin bevindt zich een houten berging. De gebruiksoppervlakte van de benedenwoningen varieert van 55 tot en met 67 m².
Deze woningen zijn sociale koopwoningen en worden verkocht volgens de Verordening doelgroepen sociale woningbouw Kaag en Braassem 2018. Hiervoor komen in aanmerking: o.a. starters en huishoudens met een maximaal bruto inkomen van € 41.056,- per jaar en een zelfstandige huurwoning in de regio Holland-Rijnland achterlaat. De woningen dienen tien jaar sociale koopwoningen te blijven en mogen alleen doorverkocht worden voor de maximale prijs voor sociale koopwoningen geldend op het moment van verkoop (momenteel € 200.000,-).
Kenmerken:

 • Inhoud vanaf circa 193 m3
 • Netto vloeroppervlakte vanaf circa 56 m2
 • Gasloze woning
 • Complete badkamer met douche, wastafel en toilet
 • Hele woning voorzien van vloerverwarming
 • Ruime woonkamer met open keuken
 • Woonkamer met uitzicht op de achtertuin
 • Houten berging in de op het noorden gelegen achtertuin.

De benedenwoning, bouwnummer 50
Deze woning is een goedkope koopwoning en wordt verkocht volgens de Verordening doelgroepen sociale woningbouw Kaag en Braassem 2018. Hiervoor komen in aanmerking: o.a. starters en huishoudens met een maximaal bruto inkomen van € 41.056,- per jaar en een zelfstandige huurwoning in de regio Holland-Rijnland achterlaat. En dit houdt tevens in dat de woningen 10 jaar als goedkope koopwoning in stand gehouden dienen te worden, conform de verordening. En bij verkoop conform diezelfde verordening, verkocht moeten worden aan de voorgeschreven doelgroep voor de maximale prijs die de verordening in het jaar van verkoop voorschrijft.
Kenmerken:

 • Inhoud ca. 243 m3
 • Netto vloeroppervlakte ca. 66 m2
 • Gasloze woning
 • Complete badkamer met douche, wastafel en toilet
 • Hele woning voorzien van vloerverwarming
 • Ruime woonkamer met open keuken
 • Woonkamer met uitzicht op de achtertuin
 • Houten berging in de achtertuin, de achtertuin is gelegen op het noorden.

De bovenwoningen, bouwnummers 57 t/m 63 en 70 t/m 75, nog slechts één beschikbaar!
De bovenwoningen zijn bereikbaar via het trappenhuis en bestaan uit twee verdiepingen. De keuken bevindt zich aan de voorzijde van de eerste verdieping en loopt door in de woonkamer. Vanuit de ruime woonkamer is het balkon bereikbaar. Via de interne trap wordt de tweede verdieping bereikt, bestaande uit twee slaapkamers en een badkamer voorzien van een betegelde douchehoek, wastafel en wandcloset.
De bovenwoningen zijn goedkope koopwoningen en worden verkocht volgens de Verordening doelgroepen sociale woningbouw Kaag en Braassem 2018. Hierbij hebben voorrang o.a. starters en huishoudens met een maximaal bruto inkomen van € 41.056,- per jaar en een zelfstandige huurwoning in de regio Holland-Rijnland achterlaat. . En dit houdt tevens in dat de woningen 10 jaar als goedkope koopwoning in stand gehouden dienen te worden, conform de verordening. En bij verkoop conform diezelfde verordening, verkocht moeten worden aan de voorgeschreven doelgroep voor de maximale prijs die de verordening in het jaar van verkoop voorschrijft.
Kenmerken:

 • Balkon van ca. 10 m2 op het noorden of het oosten
 • Gasloze woning
 • Hele woning voorzien van vloerverwarming
 • Ruime eetkeuken
 • Woonkamer met deur naar ruim balkon
 • Twee slaapkamers
 • Complete badkamer met douche, wastafel en toilet
 • Houten berging op begane grond

Verkoopprocedure
De verkoopdocumentatie (brochure, toelichting en prijslijsten) kunt u downloaden via de button Verkoopdocumentatie.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Luca Makelaardij B.V. of een e-mail sturen naar info@lucamakelaardij.nl
Als u voor een woning in aanmerking komt, wordt door Luca Makelaardij een verkoopgesprek in restaurant ‘Tussen Kaag en Braassem’ te Roelofarendsveen ingepland. Degenen die zich inschrijven, worden ook de contractanten. Inschrijvingen door derden worden niet overgedragen. Het notariële transport vindt plaats bij TeekensKarstens advocaten en notarissen.

Bekijk het concept stedenbouwkundig plan.

Bekijk het bouwrijp maken in 360 graden.

Bekijk de woninganimatie.

Routebeschrijving