verkoopdocumentatie inschrijfformulier

De inschrijving is gesloten, maar inschrijven voor de RESERVElijst kan nog steeds!

Nieuw wonen in Westend Roelofarendsveen. Wonen op een eiland?

Als u van de natuur houdt, moet u de naam Westend in de gaten houden. Dat is een nieuw en gouden woonproject in Roelofarendsveen. Aan de rand van dit dorp liggen, midden in de natuur, drie eilanden waar nu 236 zeer comfortabele woningen gebouwd gaan worden. Echte juweeltjes, midden tussen een rijkdom aan bomen, planten, velden en omgeven door heel veel water. Stellen, gezinnen en families die houden van landelijkheid, van rustieke rijkdom, van alle ruimte en luxe, die gaan hier groots genieten. Want naast de sprankelende omgeving, de pareltjes aan architectuur, schitterende flora en fauna, zijn de woningen vanzelfsprekend gasloos en groen tot in de meterkast door de nieuwste materialen en technieken.

Wonen in het pittoreske Roelofarendsveen betekent rustig wonen in een groene omgeving, maar dichtbij genoeg mogelijkheden tot activiteiten! De wijk Westend ligt dichtbij het centrum, maar ook bij watersportfaciliteiten aan het Braassemermeer. In Westend is het lekker wonen aan het water met een goede bereikbaarheid via de Braassemdreef en de A4.

Het nieuwbouwplan Westend wordt gerealiseerd op drie eilanden. Twee eilanden, Westereiland en Middeneiland, worden door Heembouw gerealiseerd en KBwonen neemt het Oostereiland voor haar rekening.

Op het Oostereiland realiseert KBwonen in twee fases 76 woningen in een groene en waterrijke omgeving. De eerste fase bestaat uit:

  • 4 twee-onder-één-kapwoningen (type Meerkoet)
  • 18 hoekwoningen (type Fuut)
  • 19 tussenwoningen (type Fuut)
  • 13 bovenwoningen (type Reiger)
  • 13 benedenwoningen (type Reiger).

Veel van deze woningen liggen met hun achtertuin aan het water of kijken uit op het water en/of de groene omgeving.

De architectuur combineert warm metselwerk met houtlook gevelbekleding en dieprode of antraciete pannen. De woningen worden gasloos gebouwd en voorzien van warmtepompen in combinatie met vloerverwarming en zonnepanelen. Duurzaam én comfortabel wonen kan op het Oostereiland van Westend!

Prognose start bouw: mei/juni 2019. OpleveringsPROGNOSE: eind 2020.

MEERKOET, TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN, VERKOOPPRIJS VANAF € 499.000,- V.O.N. De woningen zijn onder optie.
De twee-onder-een-kapwoningen liggen op de meest oostelijke hoeken en liggen direct aan het water. Alle woningen hebben een ruim kavel waarop ook een grote berging met oprit aanwezig is. Door de gunstige ligging aan het einde van woonstraatjes, is de omgeving zeer rustig te noemen.

FUUT, RIJWONINGEN, VERKOOPPRIJS VANAF € 365.000,- V.O.N. Nog enkele woningen beschikbaar!
Er worden 18 hoekwoningen en 19 tussenwoningen gerealiseerd. Deze woningen liggen grotendeels met de tuin aan het water of kijken uit op het water. Een aantal hoekwoningen hebben een extra grote berging met oprit.

REIGER, BENEDEN- EN BOVENWONINGEN, VERKOOPPRIJS VANAF € 199.000,- V.O.N.
Niet zoveel ruimte nodig, maar toch een tuintje? Of iets meer ruimte nodig, maar geen groene vingers? Speciaal voor ouderen en/of starters op de woningmarkt realiseren wij 13 benedenwoningen en 13 bovenwoningen.

De loting van de sociale woningen is tot onze spijt uitgesteld en wel om de volgende reden:
De gemeente Kaag en Braassem heeft ons begin december 2018 tot onze grote verbazing laten weten dat de door hen verstrekte ‘verordening doelgroepen sociale woningbouw Kaag en Braassem 2018’, de regels waar een koper voor een sociale woning aan moet voldoen zodat de woningen niet bij de verkeerde doelgroep, bijvoorbeeld beleggers, terecht komen, niet geldig is om in dit plan de inschrijvingen aan te toetsen.
Omdat de raadsvergadering pas op 18 december a.s. plaatsvindt om de regels voor de toewijzing vast te stellen, verwachten wij vanwege de aankomende feestdagen, hier pas in de eerste weken van januari 2019 bericht over te ontvangen van de gemeente. Net als u zullen òòk wij moeten afwachten op de ontvangst van de door de gemeente vastgestelde richtlijnen, zoals o.a. het maximale inkomen voor alleenstaanden, het maximale verzamelinkomen voor stellen, welke doelgroepen gaan voor, etc.
U kunt u in dit stadium al wel voorbereiden op het volgende:
Indien u een sociale woning krijgt toegewezen (wordt ingeloot) moet u uw verzamelinkomen op basis van de Wet op de inkomstenbelasting 2001 of, wanneer er geen inkomstenbelasting wordt geheven, het belastbare loon volgende Wet op de loonbelasting 1964 kunnen overleggen. Peildatum: het kalenderjaar voorafgaand waarop is ingeschreven op de woning. Dit bewijs kunt u opvragen bij de belastingdienst.

Verkoopprocedure
De verkoopdocumentatie (brochure, toelichting en prijslijsten) kunt u downloaden via de button Verkoopdocumentatie.
Alhoewel de inschrijving op 3 december 2018, 12.00 uur is gesloten, vermelden wij uw gegevens graag op de reservelijst. Dit betekent dat wij eerst de kandidaten benaderen, die zich vóór de sluitingsdatum hebben ingeschreven, mochten er daarna nog woningen beschikbaar zijn dan worden de kandidaten op de reservelijst benaderd. Als u hierover nadere informatie wilt, kunt u contact opnemen met Luca Makelaardij B.V. of een e-mail sturen naar info@lucamakelaardij.nl
Als u voor een woning in aanmerking komt, wordt door Luca Makelaardij een verkoopgesprek in restaurant ‘Tussen Kaag en Braassem’ te Roelofarendsveen ingepland. Degenen die zich inschrijven, worden ook de contractanten. Inschrijvingen door derden worden niet overgedragen. Het notariële transport vindt plaats bij TeekensKarstens advocaten en notarissen.

Bekijk het concept stedenbouwkundig plan.

Bekijk het bouwrijp maken in 360 graden.

Routebeschrijving