fbpx

Volg ons

023-5374053

Wonen met de zekerheid dat je de energielasten kunt blijven betalen. Dat is de zekerheid die in deze onzekere tijd belangrijk is!

Geldproblemen door energielasten

Het zijn schrijnende berichten. Mensen die hun woning uit moeten door geld problemen.
Niet omdat zij de hypotheek niet kunnen betalen, maar omdat de kosten voor gas en elektra afgelopen tijd zijn verdrievoudigd (!). Zelfs veel mensen met een modaal inkomen komen in de problemen. En dat terwijl deze mensen ook niet in aanmerking komen voor de energietoeslagen van de overheid.

Aardgasvrij

Vanaf 2050 zouden alle woningen aardgasvrij moeten zijn. Veel mensen willen graag hun woning verduurzamen om voor die tijd aardgasvrij te zijn. Natuurlijk ook door de stijgende energielasten.
Het grote probleem is alleen; de levertijd. De wachttijd voor de aanschaf van een warmtepomp kunnen op dit moment al oplopen tot ruim een jaar. Dit komt ook door de nasleep van Coronacrisis waarin veel productie flinke vertraging heeft opgelopen.
Maar ook het gebrek aan gekwalificeerd personeel om de warmtepompen te installeren vertraagd het verduurzamingsproces.

De oplossing

Op dit moment blijft er eigenlijk maar één optie open om problemen met de energielasten te voorkomen; Een woning kopen die al energieneutraal is.

Door de woningcrisis is een bestaande woning die energieneutraal is bijna onbereikbaar.
Maar nieuwbouw is de oplossing!

Geen vraagprijs en zware onderhandelingen. Maar gewoon een optie en een vaste koopsom die ook nog ‘vrij op naam is’. Het spaargeld wat je had gereserveerd voor de overdrachtsbelasting en notariskosten kun je dus gewoon in je eigen huis stoppen. Ook de kosten voor onderhoud zijn de komende 10 jaar minimaal.

Ook in Hoofddorp zijn verschillende nieuwbouwprojecten gepland om aan deze woningvraag te voldoen.

De verkoop van het nieuwbouwproject The Concourse is gestart en daar zijn op dit moment nog appartementen beschikbaar.
Neem bijvoorbeeld de appartementen van het type A. Deze appartementen hebben een koopsom tot € 350.000,-. Worden opgeleverd met een keuken én sanitair en er is flink geïnvesteerd in verduurzaming.

Zo hebben deze appartementen een warmtepomp, een warmte-terug-win-installatie, een PCM vloer* en is het complex voorzien van zonnepanelen en een klimaat-adaptieve binnentuin.

En dat alles aan de Concourslaan, midden in het centrum van Hoofddorp met mogelijkheid voor een eigen parkeerplaats in het complex.

Inschrijven is nog mogelijk! Kijk op: https://www.theconcourse.nl/

Twijfelt u of e.e.a. financieel haalbaar is? Bel de verkopend makelaar 072-52 72 000.
Zij regelen graag een vrijblijvend financieel advies van een onafhankelijk adviseur voor u.

 

*PCM uitgelegd: PCM wordt ook wel thermische accu genoemd. Maar wat is PCM precies, hoe werkt het en welk voordeel haal je eruit?
PCM staat voor Phase Change Materials (faseovergangsmateriaal). Dit zijn materialen waarvan de faseverandering (van vast naar vloeibaar en van vloeibaar naar vast) wordt gebruikt om warmte op te slaan en af te geven. Kortom: in PCM’s wordt warmte opgeslagen voor later gebruik in een cycli van 24-uur. Als het warm is in de woning onttrekt de vloer de warmte, slaat deze op en geeft deze af als het afkoelt.