Leuke geste: indien u uw enthousiasme voor dit project overbrengt op een andere persoon en deze ook koper wordt in het project, ontvangt u een bedrag van € 100,- (na notarieel transport door de koper)!

De wijk De Draai, project De Molengang
Op de nieuwbouwlocatie De Draai in Heerhugowaard worden 44 prachtige woningen binnen het project De Molengang gerealiseerd. De Molengang ligt aan de noordoostkant van Heerhugowaard en sluit aan op het polderlandschap rondom Heerhugowaard. De wijk bestaat uit verschillende typen woningen met een Noord-Hollandse architectuurstijl.

Graag laten wij u kennismaken met de woningtypen die in De Molengang worden verkocht.

In vergelijking met andere projecten zijn de woningen:

 • Beduidend breder dan gebruikelijk wordt gebouwd
 • Beduidend uitgebreider uitgevoerd dan normaal
 • Beduidend luxere sanitaire voorzieningen dan standaard
 • Alle woningen hebben op de begane grond vloerverwarming!

Type Westerveer, 10 starterswoningen, 100% VERKOCHT!
In de Molengang worden tien starterswoningen type Westerveer gerealiseerd. Deze woningen hebben een woonkamer met open keuken op de begane grond, twee of drie slaapkamers op de eerste verdieping en een zolder. De woningen hebben een netto vloeroppervlakte vanaf 89 m² en een Mansardekap waardoor de verdieping ruim is. Drie van de tien woningen worden uitgevoerd als type Westerveer-Lekermeer voorzien van een dwarskap.

Type Rustenburg, 8 rijwoningen, 100% VERKOCHT!
In de Molengang worden acht rijwoningen type Rustenburg gerealiseerd. Deze woningen zijn extra breed waardoor u de woonkamer aan de voorzijde kunt situeren. De woning met een netto vloeroppervlakte vanaf 115 m² heeft drie slaapkamers op de eerste verdieping en een zolder. Drie van de acht woningen worden uitgevoerd als type Rustenburg-Drechterlander. Deze woningen hebben een dwarskap met tuitgevel.

Type Berkmeer, 4 rijwoningen, 100% VERKOCHT!
In de Molengang worden vier rijwoningen type Berkmeer met een netto vloeroppervlakte vanaf 117 m² gerealiseerd. Deze woningen hebben een woonkamer met open keuken, drie slaapkamers op de eerste verdieping en een zolder, waar een zolderkamer gerealiseerd kan worden. De hoekwoningen type Berkmeer-Zanegeest zijn voorzien van een dwarskap. De tussenwoningen worden uitgevoerd als Nul-op-de-Meter-woningen.

Type Veenhuizen, 22 twee-onder-één-kapwoningen, verkoopprijs vanaf € 319.000,- v.o.n.
In Molengang worden 22 twee-onder-één-kapwoningen type Veenhuizen gerealiseerd. Deze woningen met een netto vloeroppervlakte van 121 m² hebben een ruime woonkamer met open keuken en openslaande deuren naar de tuin. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers. Op de tweede verdieping is een zolder waar optioneel een zolderkamer kan worden gerealiseerd.

Type Veenhuizen heeft drie geveltypen:
– Veenhuizen-Rijpenaar (206, 207, 213, 214, 233, 234,239 en 240)
– Veenhuizen-Rustenburg-Drechterlander (204, 205, 231, 232, 241 en 242)
– Veenhuizen-Berkmeer-Zanegeest (222, 223, 227, 228, 229, 230, 243 en 244).

Bekijk type Veenhuizen hier in 3-D!

Bekijk de maquette hier in 3-D!

Procedure

De verkoop van De Molengang verloopt via LUCA Makelaardij.

U kunt zich inschrijven voor het woningtype van uw keuze via het digitale inschrijfformulier op onze website www.demolengang.nl/inschrijfformulier.

Ook kunt u verkoopinformatie opvragen of ophalen bij LUCA Makelaardij, J. Duikerweg 9a, 1703 DH te Heerhugowaard, www.lucamakelaardij.nl 

Indien u voor een woning in aanmerking komt, ontvangt u hierover een e-mail. Er wordt dan een optiegesprek ingepland bij LUCA Makelaardij op kantoor, waarin de woning wordt toegelicht en u al uw vragen kunt stellen.

Indien u besluit tot aankoop van de woning, wordt de koop- en aanneemovereenkomst opgemaakt en zal er een tekenafspraak worden ingepland waarbij wij met u de inhoud van de koop- en aanneemovereenkomst kunnen bespreken, alvorens u overgaat tot ondertekenen. Na het tekenen van de contracten kunt u met de verkoopbegeleider van de aannemer in gesprek over uw wensen ten aanzien van het meer- en/of minderwerk en kunt u de desbetreffende showrooms bezoeken.

(sleep uw muis horizontaal over de tijdlijn)
Heerhugowaard heeft door alle recente uitbreidingen een jonge woningvoorraad en kenmerkt zich als duurzame stad met de ambitie om in 2030 een energieneutrale gemeente te zijn. De Draai is de meest recente uitbreiding aan de noordoostzijde van Heerhugowaard. Het buurtschap zou vernoemd zijn naar een bocht in de weg die als keerpunt gebruikt werd. In De Draai worden circa 2.700 woningen gerealiseerd met alle bijbehorende voorzieningen. Deze woonwijk is rustig gelegen, maar alle belangrijke voorzieningen zijn binnen handbereik. In de wijk zelf komen scholen, een sporthal, gezondheidscentrum en een supermarkt. Winkelcentrum Middenwaard is binnen enkele minuten te bereiken en via de N242 en N507 zijn ook omliggende steden en dorpen goed bereikbaar. Voor winkelen of een avondje uit kunt u terecht in Alkmaar. In Schoorl en Bergen kunt u heerlijk wandelen of sporten in de duinen of lekker een dagje naar het strand. En nog dichterbij, aan de rand van De Draai kunt u genieten van de weidse uitzichten over de Noord-Hollandse Polder. Vanuit de Draai is dit allemaal binnen handbereik!

Op de nieuwbouwlocatie De Draai in Heerhugowaard worden 44 woningen binnen het project De Molengang gerealiseerd.
De Molengang ligt aan de oostkant van Heerhugowaard en sluit aan op het polderlandschap rondom Heerhugowaard. De wijk bestaat uit verschillende typen woningen met een Noord-Hollandse architectuurstijl.

 • hhw_westerveer_en_veenhuizenai (7)
 • hhw_rustenburg_en_veenhuizen_ai (5)
 • hhw_berkmeer_en_zanegeest-ai (5)
 • hhw_veenhuizen_ai (2)
 • hhw_veenhuizen_ai (1)
 • hhw_veenhuizen_rijpenaar_ai
 • hhw_vogelvlucht_02
 • hhw_vogelvlucht_01
 • hhw_veenhuizen_interieur
 • hhw_berkmeer_interieur
 • hhw_westerveer_interieur
 • hhw_rustenburg_interieur